Facebook

Elérhetőség

Bármiféle kérdést, ötletet, videót, képet és egyéb dolgokat erre az email címre kérnék: petermolnar94@gmail.com

Stat

Utolsó kommentek

Címkék

5boro (1) aaron homoki (1) afterparty (2) art (5) arto saari (1) bangin (1) belföld (25) berrics (4) bio (2) brad cromer (1) brandon biebel (1) budapest (1) carhartt (2) chris cole (1) coc (1) cooper wilt (1) cory kennedy (2) danny sommerfeld (1) deák tér (3) deck check (1) deszkások a világ körül (5) deszkáspiknik (1) deszkás piknik (2) devine calloway (2) diy (1) dunaharaszti (2) dustin dollin (1) eger (1) element (3) emerica (2) emerica stay gold (2) erzsébet tér (2) erzsi (1) európa (1) feelin minnesota (3) felipe gustavo (1) felvonulás (4) filmezés (1) first try friday (1) flow footy (1) fotó (2) funny (4) game of ledge (1) gatlyn (1) gördeszkapálya (1) graffiti (1) hessenmob (1) heti magyar (2) hírek (1) interjú (5) ipath (1) javier mendizabal (2) josh harmony (1) josiah (1) josiah gatlyn (2) kenny reed (2) képek (4) kevésbé ismert deszkások (11) kevin tshala (1) külföld (76) levi brown (1) manolo robles (1) miskolc (1) mystic (5) napi commercial (8) napi fail (4) napi trükk (1) nick garcia (1) online game of skate (6) party (1) philipp schuster (1) phil zwejsen (1) pontus alv (2) premier (2) profi (33) p rod (1) red bull manny mania (1) richie jackson (1) riport (1) sk8mafia saturdays (1) skatepark (3) steve forstner (1) style fest (1) szikvíz (1) tippek trükkök (1) tony karr (1) top 5 (1) varga zsolt (2) városliget (1) verseny (22) videó (75) vilics viktor (1) visually heard (1) vox footwear (1) wade desarmo (1) yann garin (1) zered basset (1) Címkefelhő

Hogyan kezdj el gördeszkázni?

2010.07.08. 13:38 Becks1

 Elég sok kisgyerek, kezdő írogat fórumokon, hogy hogyan kéne elkezdenie deszkázni, milyen gördeszkát vegyen, mit tanuljon meg először, stb. Az első lépés, hogy döntsd el, hogy te most gördeszkázni fogsz. Ha tudod magadról, hogy képes vagy könnyen feladni a dolgokat, vagy esetleg vannak néha lelkes felindulásaid, érdemes egy olcsó gördeszkára beruházni először - hogyha esetleg megunod a gördeszkázást. Persze az nem azt jelenti, hogy ha könnyen feladod a dolgaidat, hogy tuti abba fogod hagyni. Én is ilyen vagyok, még is 3 éve gördeszkázom, és ez nálam meglepő, mert nem sokáig csináltam egy valamit. Miután meg vette delső gördeszkádat, amit megvehetsz Hervis-ben, Decathlonban, vagy ha pénzesebb vagy rögtön egy skateshopban, irány az utca, gyakorolni. Természetesen nem fogsz elsőre 360 hardflip to kruxot adni, hanem még a gurulás se fog menni sok esetben. Először kezdj el gurulgatni, fordulgatni, egyre gyorsabban, és gyorsabban, hogy magabiztos legyél a deszkán. Miután úgy érzed, elég magabiztos vagy, kezd el az Ollie-t gyakorolni, avagy az ugratást. Az Ollie az alapja mindennek. Olliehoz rengeteg tricktipet találtok, mindenféle nyelven, magyarul is, ezért én nem fogom leírni, csak egy videót teszek be:

Miután már nagyjából megy az Ollie, kezd el gyakorolni az egyéb nagyon alap trükköket is, shove-it, pop shove-it, frontside ollie, backside ollie, fakie ollie. Ha már az ollie tényleg nagyon megy, aránylag magasra, akkor kezdheted el a kickflipet gyakorolni, ami legtöbb esetben a legnehezebb része lesz a gördeszkás pályafutásodnak. (Persze vannak kivételek, akik nagyon hamar megtanulják a kickflipet) A kickflip az a a trükk, ahol belerúgsz odlalra egyet a deszkába, kifele. Nagyon sokáig kell gyakorolni, hogy szép legyen, és stílusos. Erre is kerestem nektek egy tricktip-et, amit találtam is, igaz, a skateboarding.hu tricktipje. Remélem nem haragszik meg a szerkesztő.:D

Miután már nagyjábol megy a kickflip, és az ollie már patent, meg egyéb trükkök is mennek (shoveit, fs, bs ollie, stb) elkezdheted a lépcsőzést, persze fokozatosan, előszőr padkáról, majd 2-es lépcsőről, 3-as, 4-es és így tovább, meg persze a korlátozást, boxozást. Ezeket egyszerű csinálni, de ha van a közeledbe egy skatepark, akkor királyság. További jó tanács: Hiába kérdezgetitek a fórumokon, hogy miért nem megy a kickflip, stb, nem nagyon fog jobban menni, ha megtudod! Persze érdemes megkérdezni, mert lehet, hogy tényleg rosszul csinálsz valamit, de inkább olvasgass vissza, tuti van valaki, akinek ugyanez volt a problémája. Ilyen fórumokat találhattok a skateboarding.hu-n, gordeszkamag.hu-n és sok kezdő használja a gordeszka.trukkok.hu-t is. De ha nagyvárosba laksz, kötelezően kérdezd meg a haladóbb deszkásokat, nem kell félni, nem harapnak.:)

Szólj hozzá!

Címkék: tippek trükkök

A bejegyzés trackback címe:

https://gordeszkas.blog.hu/api/trackback/id/tr142138433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása